Med ett bussbolag på väg mot Huddinge!

Det lät väl lagom kryptiskt? Jag ska förklara och ge lite tips till den som väljer att åka med ett bussbolag på våra vägar. Kanske på en längre resa? Det behöver inte bli Huddinge men jag träffade en ny bekantskap därifrån på en av mina otaliga bussresor. Mer om det senare. Här kommer en länk du kan kika på om du vill du kontakta ett bussbolag i Huddinge, gladobuss.com. Vidare till mina tips för dig som ska åka lite längre. Håll till godo!

Packa lätt. Ibland måste man byta buss och det är inte roligt släpa en stor resväska genom en flygplats eller busstationen och hitta någonstans att stå med det medan du väntar på din nästa buss. Ta en liten resväska på hjul och butik som under bussen med huvud bagage, sedan ta en liten väska på bussen med dig.

Om möjligt, resa på natten för att spara semester. Se till att du packa en av dessa nackkuddar man blåser upp, de gör en stor skillnad och du kan sova lättare. Om du inte har en av dessa, kan en hoprullad jacka eller tröja fungera lika bra. Men se upp, om du inte har något kommer du vakna upp grinig med en stel nacke. Om du har rest hela natten och kommer till din destination, ta en dusch och sov i 1-2 timmar. Oavsett hur mosig du känner dig när du vaknar, bara gör det, du kommer vara tacksam senare på dagen!

Packa några mellanmål. Bussen stannar oftast vid busstationer och andra platser, men de flesta av dessa är dyra och har ett mycket begränsat urval av livsmedel. Packa lite snacks såsom äpplen, nötter eller spannmålsbarer, blandade nötter och frön eller enkla smörgåsar. Se till att du tar med dryck också.

Ta med servetter, massor av servetter och en liten flaska handsprit.

Ta av dig skorna. Du kan tillbringa en mycket lång tid på bussen och ta av dig skorna och låt fötterna andas lite. Du kommer att känna fräschare för det när du anländer.

Stretcha. Som nämnts ovan, gör bussen gör några stopp så försök och gå av några gånger för att sträcka på benen. Det hjälper dig att känna sig lite mindre utmattad i slutet av resan.

Utnyttja Wi-Fi och surfa runt! Ibland finns det också eluttag så att du kan ladda dina enheter. Om du lyssnar på musik, se till att du bär hörlurar eller kommer föraren att överväga att kasta av dig från bussen (skratta inte, det kan hända!).

Tala. Om du sitter brevid någon så prata med dem! Jag träffade och pratade i timmar, med en härlig dam från Huddinge som gav mig sin e-postadress, telefonnummer och adress, och sa åt mig att gå och hälsa på henne när jag var i Huddinge. Man vet aldrig vad en resa med ett bussbolag kan leda till. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *