Ställplats på Öland – inga problem!

Att skaffa sig en husbil har på senare år blivit allt mer populärt. Det säljs ungefär lika många husbilar som det säljs husvagnar, i Europa. De är dyra och man bör titta mycket noggrant innan man köper en begagnad. Den ska ju både fungera som en bil och en bostad, och därför bör man vara extra petig. Det kan vara lätt att bli imponerad över inredning men det är viktigt att provköra och kolla upp resten av husbilen.

Runt om i Sverige kan man söka upp en ställplats. Åker man över bron från Kalmar och kör runt, finner man här en bra ställplats på Öland. Sonjas camping har precis allt man behöver och den är femstjärnig! Det även finns många enkla ställplatser längs med vägarna på Öland men de är oftast mycket enkla.Man kan även parkera på campingar om man vill ha lite mer faciliteter. En ställplats kan drivas i kommunal eller privat regi och är försedd med mer eller mindre faciliteter, såsom tömningsmöjligheter, vatten och el-anslutning. En ställplats kan också vara helt utan faciliteter men är oftast billigare än en campingplats.

Gör ett besök på Öland i sommar om ni har en husbil. Det är fina vägar och ställplatser finns det som sagt gott om! Tänk på att man kan som regel inte använda markiser, grillar eller annan iögonfallande campingutrustning på dessa. Då får du istället välja en camping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *