Stödmurar rasade vid väg E53

Det var vid 17-tiden på torsdagen som flera stödmurar rasade  vid nedsänkningen av väg E53 förbi Mosshult.

Totalt handlar det om en cirka 70 meter lång sträcka av stödmurar som följer nedsänkningen E53 förbi Mosshult som av ännu okända skäl rasade ner mot vägbanan. Än så länge är det för tidigt att uttala sig om orsakerna till raset, men vår entreprenör Grävlis har redan inlett undersökningar. Tills vidare är allt arbete på sträckan stoppat.

– Det viktigaste är att ingen person kom till skada. I nuläget är det för tidigt att säga något om hur raset påverka bygget av nya E53 i Mosshult, men självklart kommer det innebära förändringar för de arbeten som var planerade att ske nu i höst säger en insatt projektchef.

Raset skedde vid Svansberget, en av två bergsskärningar som stödmurarna ska passera. Vid dessa två skärningar har Grävlis valt att förankra stödmuren på ett annat sätt jämfört med resten av sträckan. Här kan man läsa mer om stödmurar, betongpoolen.nu.

De största delen av stödmurarna är förankrad på ett traditionellt vis, och där ser vi inga risker för att muren ska kunna rasa. Självklart kommer dessa stödmurar att undersökas en extra gång, men i huvudsak kommer arbetet fokuseras på de två korta skärningarna vid Svansberget och Nosberget..

Mer information om vad som orsakat raset och hur det påverkar höstens övriga E53-arbeten i Mosshult kommer presenteras nästa vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *